زندگی مجموعه ‌ای از اتفاقات خوب و بد است که همه ما خواسته یا ناخواسته آن‌ ها را تجربه خواهیم کرد. به همین دلیل امری طبیعی است که گاهی به ‌تنهایی نتوانیم بار همه مشکلات را به تنهایی تحمل کرده و یا چنان در مشکلات زندگی درگیر و سردرگم شویم که برای یافتن راه درست، نیازمند کمک از طرف فرد متخصص و حرفه ‌ای باشیم. مشاوره فردی یکی از راه ‌هایی است که می ‌تواند در این سردرگمی ‌ها، کمک بسیار شایانی به ما برساند و با باز کردن گره‌ های کور کلاف درهم زندگی، مسیر درست را به ما نشان دهد. در ادامه بیشتر با مشاوره فردی، نتایج و تاثیرات آن، هدف از مشاوره فردی، مزایا و … آورده می شود.

مشاوره فردی چیست؟

فرایند مشاوره فردی (Individual counseling) یک روند درمانی است که به افراد کمک می‌ کند تا با مسائل زندگی خود به صورت گسترده‌ تری آشنا شده و در جهت بهبود و ارتقای آن ها گام بردارند. در طول مشاوره فردی، مراجعه‌ کننده با مشاور یا روانشناس، در یک محیط امن و کاملا محرمانه قرار گرفته و در مورد احساسات، افکار، رفتار و هر آن چیزی که ذهن‌شان را درگیر کرده، صحبت می ‌کنند.

در طول این جلسات افراد ممکن است در مورد جنبه های مختلف زندگی خود، با مشاور حرف بزنند. به همین دلیل می‌ توان گفت حوزه مشاوره فردی، طیف گسترده ‌ای دارد. این نوع مشاوره نه تنها به عنوان فرصت مناسب برای خود شناسی، توسعه شخصی و رسیدن به اهداف زندگی شناخته می‌ شود، بلکه ابزار و راهنمایی‌ های لازم برای دستیابی به اهداف و تغییرات مثبت در زندگی را فراهم می کند.

مشاوره فردی

روانشناسی فردی یکی از بهترین راهکارهای ممکن برای رفع مشکلات و موانعی است که معمولاً به واسطه مشکلات اجتماعی با آنها روبرو می شویم. در حقیقت این جامعه است که باعث می شود تا ما به عنوان انسان، هویت، شخصیت و ویژگی های فردی خود را بشناسیم. بنابراین گاهی به واسطه همین اجتماع درگیر مسائلی می شویم که به تنهایی قادر به حل آن ها نیستیم. این مسائل گاهاً نیاز به درمان و گاهاً نیاز به توصیه و راهنمایی دارد. از این رو ناچاریم از مشاوره روانشناسی فردی (مشاوره خصوصی) با هزینه مناسب استفاده کنیم و پیشنهادات و راهکارهای آنها را، در ادامه مسیر زندگی ارائه دهیم.

مشاوره فردی نشستی رو در رو و خصوصی، مابین مشاور و شخص متقاضی درمان، با هدف کمک به حل شدن مشکلات روحی و رفتاری او است. در این نوع مشاوره، از دریچه های مختلفی، مشکل فرد مراجعه­کننده مورد بررسی قرار داده می شود. سپس بهترین و مناسب ترین راه حل برای رفع مشکل او شناسایی و مورد استفاده قرار می گیرد.

وظیفه روانشناس در ارائه مشاوره فردی چیست؟

روانشناس در جلسات مشاوره انفرادی، باید بازویی کمک کننده برای فرد و مراجعه کننده باشد. در حین جلسات، خیلی مهم است که روانشناس با فرد ارتباط خوبی برقرار کند. وظیفه روانشناس، در مشاوره روانشناسی فردی درخواست اطلاعات ویژه و همچنین محدود نکردن جلسه مشاوره به سؤالاتی است که جواب آنها بله یا خیر است. به طور کلی یک مشاور، حین انجام چنین مشاوره­هایی باید از جواب دادن مختصر مراجعه­کننده به سؤالات، جلوگیری کند. بنابراین لازم است او را وادار به توضیح منطقی و جواب دادن جامع و کامل به پرسش های مطرح شده نماید.

مزیت مشاوره فردی

خدمات ارائه شده در مشاوره فردی

  1. ازدواج و انتخاب همسر به کمک مشاوره روانشناسی فردی
  2. تصمیم گیری درباره مسیر شغلی
  3. انتخاب رشته تحصیلی به کمک مشاوره فردی
  4. مدیریت زمان
  5. راه های رسیدن به موفقیت در زمینه های مختلف
  6. افزایش اعتماد به نفس
  7. آموختن راه های مدیریت بحران در شرایط بحرانی و ویژه
  8. مقابله با ناامیدی و ترس به کمک این نوع از مشاوره
  9. آموختن مهارت های اجتماعی و ارتباطی
  10. رفع اختلالات شخصیتی
  11. رفع افکار منفی
  12. ایجاد تعادل بین زندگی خصوصی و کاری

تعداد جلسات انجام مشاوره روانشناسی خصوصی جهت رفع مشکلات

تعداد و میزان جلسات مشاوره فردی به نوع و شدت مشکل بستگی دارد. به عنوان مثال در مواردی مانند تصمیم­گیری برای انتخاب رشته یا شغل انجام یک یا دو جلسه مشاوره کفایت می کند. این در حالی است که جهت رفع مشکلاتی مانند ترس، ناامیدی و افسردگی به جلسات بیشتری نیاز است. بنابراین هم شخص مشاوره گیرنده و هم مشاوره دهنده باید در این موارد صبور باشند.

مشاوره فردی در تبریز

مزایای استفاده از جلسات مشاوره فردی

  1. کمک به فرد برای تغییر رفتارهای آزار دهنده خود
  2. کمک به تغییر سبک زندگی فرد در جهت مثبت.
  3. بالا بردن کیفیت زندگی و کارایی شخص مراجعه کننده و بالا بردن توانایی های او برای مقابله با مشکلات و موانع.
  4. افزایش و بالا بردن قدرت ذهنی و توانایی درمانجو برای مقابله با مشکلات و شرایط به وجود آمده.
  5. تقویت حس خودباوری در درمانجو و آسان کردن فرآیند تصمیم گیری برای او.
  6. کمک به رشد افکار مثبت در ذهن درمانجو.

به طور کلی، با شرکت در جلسات مشاوره فردی می توان به خودآگاهی و خودشناسی دست یافت. همچنین می توان انواع مهارت های لازم برای ایجاد ارتباطی منطقی با اجتماع را فرا گرفت. فراگیری مهارت های ارتباطی سالم با افراد، شناسایی محدودیت ها و تبدیل آن ها به فرصت، از دیگر مزایای استفاده از مشاوره انفرادی هستند. تمامی موارد یاد شده اگر در کنار همدیگر قرار گیرند، قطعاً باعث بالا رفتن کیفیت زندگی می شوند. بنابراین می توان گفت که مهمترین مزیت استفاده از این نوع مشاوره ارتقاء سطح کیفی زندگی است.

انواع مشاوره روانشناسی فردی

مشاوره فردی را می توان هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین انجام داد. هر کدام از این دو نوع مشاوره انفرادی دارای مزایا و فواید مختص به خود هستند. بنابراین با در نظر گرفتن شرایط و موقعیت خود می توان یکی از دو راه را انتخاب کرد.

مزایای استفاده از مشاوره انفرادی به صورت تلفنی یا آنلاین

  1. در هر زمان و هر موقعیتی می توان مشاوره فردی را انجام داد.
  2. باعث صرفه جویی در وقت و زمان می شود.
  3. باعث صرفه جویی در هزینه می شود.
  4. نیازی به نوبت و انتظار کشیدن در مطب مشاور نخواهد بود. بلکه در سریعترین زمان می توان با مشاور متخصص ارتباط برقرار کرد.

ویژگی های مشاوره فردی

 تاثیر مشاوره فردی در حل مشکلات و معضلات رفتاری و روحی افراد

تحقیقات بسیاری اهمیت و نقش مثبت مشاوره فردی را در حل مشکلات و بیماری های روحی و روانی به اثبات رسانده اند. تحقیقات صورت گرفته نشان دهنده این مطلب هستند که انجام مشاوره انفرادی در برخی موارد، بهتر و مؤثرتر از دارو و انجام هرگونه جراحی است. همچنین در درمان برخی بیماری ها مانند افسردگی شدید، انجام این نوع مشاوره در کنار مصرف دارو، روند درمان را تسریع می بخشد.

اهمیت ارائه مشاوره فردی با استفاده از آموزش خودآگاهی

ارائه مشاوره فردی با استفاده از آموزش خودآگاهی باعث می شود فرد یاد بگیرد روحیات خود را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین او یاد می گیرد به حوادث بیرونی اهمیتی ندهد و مجال تأثیرگذاری بر روی ذهنیاتش را به این حوادث ندهد. همچنین با این روش می توان انواع تفکرات منفی مانند ترس، بدبینی، افسردگی و ناامیدی را از خود دور کرد.

ما در مجموعه خود اقدام به شناسایی و درمان مسائل فردی شما در محیطی گرم و صمیمی و سرشار از آرامش می کنیم و تلاش می نماییم تا در مسیر رشد و توسعه فردی قدم های بزرگی بردارید.